Maailman paras grilli-menyy
Possuvartaat ja raparperichutney, bataattiranskalaiset & grillijuusto-vadelmasalaatti
Tässä
kokeilussa oli kyllä paljon hyvää, mm. bataattiranskalaiset on parhaat mitä olen
tehnyt, nämä eivät jääneet lötköiksi. Salaisuus lienee siinä että huuhtelin
hyvin ohjeen mukaan kylmällä vedellä. Ja possuvartaat oli kyllä myös hyviä,
marinadi oli hyvä. Raparperichutney oli syötävää, mutta ei niin herkullista
että tekisin uudestaan. Tämä salaatti taas oli semmoinen että teen varmasti
uudelleen, vadelmat toivat kivan piristyksen salaattiin.
Eli
sitten näin:
- possuvartaat -> JATKOON
- bataattiranskalaiset ->
JATKOON
- grillijuusto-vadelmasalaatti
-> JATKOON
- raparperichutney -> EI
JATKOON
Bataattiranskalaisten
resepti löytyi SI MODA:n blogista, linkki tässä: SI MODA Sweet potato fries
1 iso pitkähkö bataatti // pakastepussi // 2 rkl oliiviöljyä //
1 tl suolaa // 1 tl sokeria // 1 tl paprikajauhetta // 1 tl mustapippuria // 1
tl valkosipulimaustetta // 1 rkl korppujauhoja
225°C 30-40min
Viipaloi bataatti melko ohuiksi tikuiksi (kutistuvat hieman
uunissa). Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuivaa taloupaperiin. Sekoita kuivat
mausteet keskenään. Laita bataattitikut pakastepussiin ja lisää oliiviöljy.
Kaada mausteseos pussiin ja ravistele, jotta kaikki tikut saavat maustetta
kylkeensä. Kaada tikut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225°C n.
30-40min kunnes ovat saaneet hyvin väriä.Possuvartaat, raparperichutney ja grillijuusto-salaatti löytyivät uusimmasta Pirkasta. Tässä kuvat resepteistä:
Tässä Raparperichutney valmiina odottamassa maistamista:
Possuvartaat grilliä vaille valmiina, ei nyt ehkä niin kauniin näköisiä kuin lehtikuvassa, mutta maku oli kyllä hyvä!
Ja grillijuustovadelma-salaatti :
Kommentit
Lähetä kommentti