Maailman paras grilli-menyy


Possuvartaat ja raparperichutney, bataattiranskalaiset & grillijuusto-vadelmasalaatti

 

Tässä kokeilussa oli kyllä paljon hyvää, mm. bataattiranskalaiset on parhaat mitä olen tehnyt, nämä eivät jääneet lötköiksi. Salaisuus lienee siinä että huuhtelin hyvin ohjeen mukaan kylmällä vedellä. Ja possuvartaat oli kyllä myös hyviä, marinadi oli hyvä. Raparperichutney oli syötävää, mutta ei niin herkullista että tekisin uudestaan. Tämä salaatti taas oli semmoinen että teen varmasti uudelleen, vadelmat toivat kivan piristyksen salaattiin.

Eli sitten näin:

-       possuvartaat -> JATKOON

-       bataattiranskalaiset -> JATKOON

-       grillijuusto-vadelmasalaatti -> JATKOON

-       raparperichutney -> EI JATKOON

 
Ja tässä tulee reseptit.

Bataattiranskalaisten resepti löytyi SI MODA:n blogista, linkki tässä: SI MODA Sweet potato fries

 
Bataattiranskalaiset

1 iso pitkähkö bataatti // pakastepussi // 2 rkl oliiviöljyä // 1 tl suolaa // 1 tl sokeria // 1 tl paprikajauhetta // 1 tl mustapippuria // 1 tl valkosipulimaustetta // 1 rkl korppujauhoja

225°C 30-40min
Viipaloi bataatti melko ohuiksi tikuiksi (kutistuvat hieman uunissa). Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuivaa taloupaperiin. Sekoita kuivat mausteet keskenään. Laita bataattitikut pakastepussiin ja lisää oliiviöljy. Kaada mausteseos pussiin ja ravistele, jotta kaikki tikut saavat maustetta kylkeensä. Kaada tikut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225°C n. 30-40min kunnes ovat saaneet hyvin väriä.

Possuvartaat, raparperichutney ja grillijuusto-salaatti löytyivät uusimmasta Pirkasta. Tässä kuvat resepteistä:

 

Tässä Raparperichutney valmiina odottamassa maistamista:
 


Possuvartaat grilliä vaille valmiina, ei nyt ehkä niin kauniin näköisiä kuin lehtikuvassa, mutta maku oli kyllä hyvä!
 

 
Ja grillijuustovadelma-salaatti :
 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras butter chicken

Maailman paras lihapata (mainio syksyinen lihapata)

Maailman paras jauhelihakastike