Maailman paras butter chicken
No tämä! Halusin helpon ja hyvän butter chickenin ohjeen ja löysin tämän Iltalehden sivuilta.
Mieheni ylisti tämän ruokien TOP listallaihan kärkipäähän. Eli kyyyllä, jatkooon! Ja siis garam masalaa ei edes ollut ja silti toimi.
Helppo intialainen voikana
(4 annosta)
noin 900 g kanan rintafilettä kuutioituna
suolaa ja pippuria maustamiseen
2 tl chilijauhetta
0,5 tl jauhettua kurkumaa
6 rkl voita
225 g kuutioitua sipulia
3 tl garam masala -maustetta
1 tl juustokuminaa
1 tl cayennepippuria
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
kanelitanko
noin 400 g tomaattikastiketta
2,5 dl vettä
2,5 dl kuohukermaa
riisiä tarjoiluun
tuoretta korianteria koristeluun
1. Mausta kuutioitu kana suuressa kulhossa suolalla, pippurilla, 1 tl chilijauhetta sekä 1 tl kurkumajauhetta. Anna marinoitua 15 minuutin ajan.
2. Sulata laakeassa kattilassa 2 rkl voita keskilämmöllä. Ruskista kanan palaset kattilassa ja siirrä erilliseen kulhoon odottamaan.
3. Sulata kattilassa toiset 2 rkl voita ja lisää sekaan kuutioitu sipuli. Kuullota hetki ja lisää sipulin joukkoon sitten garam masala, 1 tl chilijauhetta, juustokumina, inkivääri, cayennepippuri, kanelitanko sekä suolaa ja pippuria. Sekoita kunnolla ja kypsennä hetki.
4. Lisää kattilaan tomaattikastike ja anna kiehahtaa.
5. Lisää vesi ja kerma ja anna poreilla hiljakseltaan. Lisää kana takaisin kattilaan ja anna poreilla hiljaisella lämmöllä noin 10–15 minuuttia.
6. Sulata kastikkeen joukkoon viimeiset 2 rkl voita ja mausta tarpeen vaatiessa vielä suolalla ja pippurilla.
7. Tarjoile kastike riisin ja tuoreen korianterin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti