Maailman paras lihapata (mainio syksyinen lihapata)


Tässä kokeilu numero 1 ja tämä maistui myös 7 v pojalle, joka muistelee lämmöllä pataa jonka iskä haudutteli hiihtolomalla ollessamme Tahkon mökillä. Iskä oli satuttanut polvensa, joten ei päässyt rinteeseen ja hänellä oli aikaa haudutella pataa koko päivä. Pojan makumusitossa saattaa olla lisämausteena kova nälkä monen tunnin rinteessä olon jälkeen minkä ansiosta ruoka maistunut enitsät paremmalle.
Mutta siis Kääpiölinnan köökissä blogista suoraan kopsattu, kiitokset sinne.


Mainio syksyinen lihapata

n. 1 kg rotukarjan paahtopaistia
öljyä
suolaa
pippuria
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 (n.200g) suurta herkkusientä
n. 5 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
1 prk (70g) tomaattipyreetä
4 rkl maustekurkun lientä
2 rkl maizenaa + pikkutilkka vettä
120 g smetanaa
tarvittaessa ripaus suolaa

  Leikkaa liha sopiviksi suikaleiksi/paloiksi. Kypsennä useassa erässä pannussa tilkassa öljyä. Nostele lihasuikaleet pataan ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  Lohko sipulit ja sienet, viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna lihojen paistamiseen käytetyllä pannulla tilkka öljyä ja lisää sipulit, valkosipulit ja sienet. Ruskista hetki. Kaada sieni-sipuliseos pataan.
  Kaada pannulle noin 5 dl vettä, lisää joukkoon lihaliemikuutiot sekä tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen, kunnes liemikuutiot sulavat ja tomaattipyre on sekoittunut liemeen. Kaada liemi pataan. Lisää tarvittaessa vettä. Lihojen ei tarvitse peittyä ihan kokonaan. Lisää pataan vielä maustekurkkujen liemi.
  Kypsennä pataa kannella peitettynä 175 asteisessa uunissa reilu 1½ tuntia. Nosta pata uunista. Sekoita vesitilkkaan maizena ja lisää seos pataan samalla sekoitellen. Sekoita joukkoon myös smetana. Kypsennä vielä puolisen tuntia tai kunnes liha on kunnolla mureaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  Tarjoa perunoiden tai perunasoseen kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras butter chicken

Maailman paras jauhelihakastike