Maailman paras jouluruoka
Parhaat listallani on tähän mennessä tämä porkkanalaatikko. Tämä oli myös mieheni mieleen. Porkkanat kylläkin keitin, en höyryttänyt.
http://hellasoturi.blogspot.com/2011/12/loppuelamasi-paras-porkkanalaatikko.html
Hellasoturin porkkanalaatikko
500 g kotimaisia porkkanoita
1 l täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
2 munaa
1 dl siirappia
korppujauhoa
valkopippuria
suolaa
voita
Kuori porkkanat, pätki puoliksi ja höyrytä kypsiksi (vedessä keittäminen vie aromit). Keitä riisistä ja maidosta puuro. Survo porkkanat muhjuksi kattilassa tai isossa kulhossa. Lisää riisipuuro, munat, pari teelusikallista suolaa ja myllystä puolitoista kierrosta valkopippuria. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Lisää siirappi ja tarkista maku. Sen pitäisi olla reilusti makea ja samalla suolainen. Lisää suolaa tai siirappia sen mukaan, kumpaa mielestäsi tarvitaan. Makusi tiedät, kun olet laittanut laatikon pari-kolme kertaa.
Kaada seos mataliin foliovuokiin. Lasivuokaan kaadettaessa pitää muistaa, että laatikosta ei saa tulla liian paksu. Ripottele pinnalle korppujauhoja sen verran, että pinta juuri ja juuri peittyy. Auraa haarukalla poikittaissuuntaiset urat ja jätä haarukanleveys väliä. Auraa näihin kohtiin ura vastakkaiseen suuntaan. Juu, sekavalta kuulostaa, mutta katso kuvasta. Laita pinnalle voikokkareet ja paista laatikoita tunti uunin keskitasolla 200 asteessa. Se on siinä.
Kommentit
Lähetä kommentti