Maailman paras papupata ?
Viimeaikoina on hehkutettu papuruokien terveellisyydestä ja sen takia aloin etsimään meidän perheelle sopivaa pavuista valmistettua reseptiä. Ajattelin että jotain lihaisaa siihen on saatava että saan meidän miehet vakuutettua papujen maailmasta ja tällä reseptillä lähdin kokeilemaan ja ihme tapahtui. 12-vuotias poikani epäili koko papupata ajatusta, mutta rohkeasti maistoi ja itseasiassa otti jopa ruokaa lisää. Tämä oli erittäin onnistunut kokeilu. Chilihiutaleita laitoin kylläkin vain puolet alkuperäisestä (alkuperäisessä reseptissä oli 1 tl) ja silti oli sopivan tulista meille.
Kopioitu blogista lyhyenä hetkenä:
Lempeän tulinen chorizo-papupata
Lempeän tulinen chorizo-papupata
2 rkl öljyä
200 g chorizo(raaka)makkaraa
1 purjosipulin valkoinen osa
0,5 tl chilihiutaleita
1 tl savupaprikajauhetta
Suolaa
Mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
6 isoa perunaa
7 dl kasvis- tai kanalientä
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1 purkki suuria valkoisia papuja
Tuoreita yrttejä, esim. lehtipersiljaa
Smetanaa, ranskankermaa tms
Silppua purjosipuli ja valkosipuli. Kuori perunat ja lohko ne rouheiksi palasiksi. Kaada ison kattilan tai padan pohjalle loraus öljyä, kuumenna keskilämmöllä ja puristele sitten raakamakkara kuorestaan kattilaan. Kypsennä hetki ja lisää sitten sipulit ja mausteet. Huom! Jos käytät valmiiksi kypsennettyä chorizoa, heitä öljyyn ensin sipulit ja mausteet, kuullota niitä hetki ja lisää vasta sitten pilkottu makkara.
Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää perunat, kasvis- tai kanaliemi ja tomaattimurska. Kiehauta ja laske sitten hieman lämpöä. Anna padan pöhistä hellalla, kunnes potut ovat kypsiä. Holauta sitten mukaan valkoiset pavut ja kuumenna keitosta niin, että pavutkin lämpenevät. Tässä vaiheessa soppa on valmista syötäväksi, mutta vielä paremman siitä saat, jos maltat antaa sen tekeytyä ilman kantta pienellä lämmöllä muutaman tunnin.
Lapa lautaselle, koristele yrteillä ja smetanalla tai ranskankermalla.
Kommentit
Lähetä kommentti