Maailman paras raparperipiirakka
Kevät!! Sen tietää siitä kun nämä nousevat maan alta!
Ja nämä kun tulevat esiin niin kädet alkavat syyhytä ja on PAKKO päästä leipomaan raparperipiirakkaa. Ja muisteltuani ohjeita, mitä viime vuosina keväisin olen testaillut, mieleen tuli maisemakahvilan ohje. Tässä semmoinen kopsattuna blogista "onnen hetkiä paratiisissä". Ja täytyy sanoa että tästä tykkäsi myös ekaluokkalainen poikani ja miehenikin santsasi useempaan otteeseen vaikka ei niin aina kaikista leipomuksistani perusta. Mutta tämä todellakin maailman parasta kun heittää vielä vaniljajätskiä kupeeseen.
Ja nämä kun tulevat esiin niin kädet alkavat syyhytä ja on PAKKO päästä leipomaan raparperipiirakkaa. Ja muisteltuani ohjeita, mitä viime vuosina keväisin olen testaillut, mieleen tuli maisemakahvilan ohje. Tässä semmoinen kopsattuna blogista "onnen hetkiä paratiisissä". Ja täytyy sanoa että tästä tykkäsi myös ekaluokkalainen poikani ja miehenikin santsasi useempaan otteeseen vaikka ei niin aina kaikista leipomuksistani perusta. Mutta tämä todellakin maailman parasta kun heittää vielä vaniljajätskiä kupeeseen.
Maailman paras raparperipiirakka
Huom! Tämä resepti = pellillinen piirakkaa.
Jos haluat leipoa yhden piirakkavuoallisen, puolita ainekset.
muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoa raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Huom! Tämä resepti = pellillinen piirakkaa.
Jos haluat leipoa yhden piirakkavuoallisen, puolita ainekset.
muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoa raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Ja oma kommentti...Tämä on NIIIIIN hyvää, sen totesivat myös ekaluokkalainen poikani ja miehenikin joka ei niin näistä leivonnaista perusta, pyysi jo tekemään tätä uudestaan. Ei mitään kevytruokaa, mutta tähän asti lajinsa paras meidän suuhun.
VastaaPoista