Maailman paras vähäkalorinen resepti
Piiitkästä aikaa...
Laihis painaa päälle, tänä aamuna vaaka näytti 66,2. alunperin varmaankin jotain 70 kg...En uskaltautunut vaa'alle joulun jälkeen... =) Vähäkalorisella dieetillä mennää, kirjailen syömiseni exceliin ja tarkkailen että ei kalorit mene yli. Nii ja sitten olen aloittanut pikatriatlonin reenit. Kerran viikossa on yhteistreenit ja valkku teki oman ohjelman, eli kaloreita palaa reeneissä aikasta hyvin.
No mutta sitten tähän joitain jatkoon menneitä reseptejä..Tässä on kokeiltu mm. kukkakaalipizzaa, poro-kaalikeittoa, yms. Laitan nyt tähän linkit näihin jatkoon menneisiin:
Poro-kaalikeitto https://www.k-ruoka.fi/reseptit/poro-kaalikeitto
Tonnikalawrapit https://www.k-ruoka.fi/reseptit/tonnikalawrapit
samoilla sivuilla oli myös houkuttelevan kuuloinen mausteisen lihapadan ohje, mutta se ei meille kolahtanut, eli ei jatkoon...https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mausteinen-lihapata
Lisäksi nämä 2 reseptiä olivat meidän makuun ja jatkoon siis! Jopa meidän nirso 5 on tykännyt näistä muista paitsi ei tuosta mausteisesta lihapadasta..Laittelen lisää kun löytyy, parasta näistä en vielä yhden kokeilun jälkeen uskalla nimetä =)
BATAATTISOSEKEITTO JA
RAEJUUSTOA
4 annosta
Valmistusaika: 25 minuuttia
500 g bataattia
100 g perunaa (jauhoinen lajike)
1 sipuli
1 l mietoa kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 prk (250 g) rasvatonta raejuustoa
50 g maustettua tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa
(nokare wasabi- tai piparjuuritahnaa)
Kuori ja lohko kasvikset. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää pippuri. Lisää kasvikset liemeen, ja keitä ne pehmeiksi (noin 15 minuuttia).
Valmista sillä aikaa mausteinen raejuusto sekoittamalla tuorejuusto ja yrttisilppu raejuustoon. Voit maustaa vielä wasabi- tai piparjuuritahnalla. Soseuta keitto ja jaa kulhoihin. Nosta nokareet raejuustoa keiton pinnalle ja tarjoa loput juustosta lisäkkeenä.
192 kcal/annos
SAVULOHIPASTA
4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia
250 g pinaattitagliatellea
200 g purjoa
2 tl öljyä
1 prk ruokakermaa (rasvaa 5 %)
1/2 tl rouhittua mustapippuria
Pari kourallista (noin 50 g) rucolaa
150 g kylmäsavustettua kirjolohta
Laita vesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista sillä aikaa kastike. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuullota öljyssä muutama minuutti. Kaada pannulle kerma ja kiehauta. Mausta pippurilla. Revi rucolasalaatit käsin pienemmiksi suoraan kermaan ja saksi kalaviipaleet päälle. Sekoita ja tarkista maku. Kumoa kastike valutetun pastan joukkoon ja tarjoa heti.
Voit käyttää ohjeeseen myös tuorepastaa (rasiallinen 250 g ).
272 kcal/annos
Hiphei! Vaaka näytti 28.1.2017 65,4 kg, eli hitaasti mutta varmasti...Ja tässä taas yksi tammikuun viimeisen viikonlopun kokeilu mikä yllätti. 5 v poikanen ei välittänyt bataateista, mutta pihvit upposivat hyvin =) Ja miehenikin piti näistä. Ja nyt olen pahoillani kun en muista että keneltä tämän lainasin, mutta omiin nimiin en tätä voi ottaa, eli suora copypaste...Ja tuo fetakastike oli ihan uusi tuttavuus ja kyllä oli hyvä, toimii. Mutta siis ehdottomasti JATKOON! Tosin, eihän tämä nyt ihan vähäkalorisin ole tämäkään...Mutta josko tällä listalla nyt kuitenkin..
2. Karitsapihvit:Voit käyttää joko 400 grammaa lampaanjauhelihaa tai tehdä kuten minä ja ostaa karitsan paistia. Pilko paisti kuutioiksi ja tiputa ne yksi kerrallaan blenderiin (Vitamix teho 3-5). Sekoita jauhettuun lihaan maun mukaan tuoretta chiliä, yksi kananmuna, valkosipulinkynsi, raastettu pieni punasipuli, suolaa, pippuria, tuoretta timjamia, minttua ja ruokalusikallinen turkkilaista jugurttia. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele sopivan kokoisia pihvejä. Paista pannulla oliivi- tai kookosöljyssä rapeiksi.
3. Fetakastike: Tämän kastikkeen ohje on alunperin ystäväni Ilonan ruokailtamasta, jossa ylistettiin uusia perunoita. En muista onko tämä Ilonan vai Monan resepti, enkä edes sitä käyttivätkö he timjamia. Oli miten oli, murskaa haarukalla 200 grammaa fetaa kulhossa. Lisää joukkoon 3 ruokalusikallista turkkilaista jugurttia, tuoretta timjamia, suolaa, pippuria, tuorepuristettua sitruunamehua ja oliiviöljyä. Sekoita.
4. Lisäksi tarvitset hampurilaisen väliin salaattia, tomaattia ja tuoretta minttua.
Laihis painaa päälle, tänä aamuna vaaka näytti 66,2. alunperin varmaankin jotain 70 kg...En uskaltautunut vaa'alle joulun jälkeen... =) Vähäkalorisella dieetillä mennää, kirjailen syömiseni exceliin ja tarkkailen että ei kalorit mene yli. Nii ja sitten olen aloittanut pikatriatlonin reenit. Kerran viikossa on yhteistreenit ja valkku teki oman ohjelman, eli kaloreita palaa reeneissä aikasta hyvin.
No mutta sitten tähän joitain jatkoon menneitä reseptejä..Tässä on kokeiltu mm. kukkakaalipizzaa, poro-kaalikeittoa, yms. Laitan nyt tähän linkit näihin jatkoon menneisiin:
Poro-kaalikeitto https://www.k-ruoka.fi/reseptit/poro-kaalikeitto
Tonnikalawrapit https://www.k-ruoka.fi/reseptit/tonnikalawrapit
samoilla sivuilla oli myös houkuttelevan kuuloinen mausteisen lihapadan ohje, mutta se ei meille kolahtanut, eli ei jatkoon...https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mausteinen-lihapata
Lisäksi nämä 2 reseptiä olivat meidän makuun ja jatkoon siis! Jopa meidän nirso 5 on tykännyt näistä muista paitsi ei tuosta mausteisesta lihapadasta..Laittelen lisää kun löytyy, parasta näistä en vielä yhden kokeilun jälkeen uskalla nimetä =)
BATAATTISOSEKEITTO JA
RAEJUUSTOA
4 annostaValmistusaika: 25 minuuttia
500 g bataattia
100 g perunaa (jauhoinen lajike)
1 sipuli
1 l mietoa kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 prk (250 g) rasvatonta raejuustoa
50 g maustettua tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa
(nokare wasabi- tai piparjuuritahnaa)
Kuori ja lohko kasvikset. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää pippuri. Lisää kasvikset liemeen, ja keitä ne pehmeiksi (noin 15 minuuttia).
Valmista sillä aikaa mausteinen raejuusto sekoittamalla tuorejuusto ja yrttisilppu raejuustoon. Voit maustaa vielä wasabi- tai piparjuuritahnalla. Soseuta keitto ja jaa kulhoihin. Nosta nokareet raejuustoa keiton pinnalle ja tarjoa loput juustosta lisäkkeenä.
192 kcal/annos
SAVULOHIPASTA
4 annostaValmistusaika: 15 minuuttia
250 g pinaattitagliatellea
200 g purjoa
2 tl öljyä
1 prk ruokakermaa (rasvaa 5 %)
1/2 tl rouhittua mustapippuria
Pari kourallista (noin 50 g) rucolaa
150 g kylmäsavustettua kirjolohta
Laita vesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista sillä aikaa kastike. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuullota öljyssä muutama minuutti. Kaada pannulle kerma ja kiehauta. Mausta pippurilla. Revi rucolasalaatit käsin pienemmiksi suoraan kermaan ja saksi kalaviipaleet päälle. Sekoita ja tarkista maku. Kumoa kastike valutetun pastan joukkoon ja tarjoa heti.
Voit käyttää ohjeeseen myös tuorepastaa (rasiallinen 250 g ).
272 kcal/annos
Hiphei! Vaaka näytti 28.1.2017 65,4 kg, eli hitaasti mutta varmasti...Ja tässä taas yksi tammikuun viimeisen viikonlopun kokeilu mikä yllätti. 5 v poikanen ei välittänyt bataateista, mutta pihvit upposivat hyvin =) Ja miehenikin piti näistä. Ja nyt olen pahoillani kun en muista että keneltä tämän lainasin, mutta omiin nimiin en tätä voi ottaa, eli suora copypaste...Ja tuo fetakastike oli ihan uusi tuttavuus ja kyllä oli hyvä, toimii. Mutta siis ehdottomasti JATKOON! Tosin, eihän tämä nyt ihan vähäkalorisin ole tämäkään...Mutta josko tällä listalla nyt kuitenkin..
Bataattiburgeri
1.
Bataatit: Osta mahdollisimman
pyöreä ja muhkea bataatti. Luomubataatit ovat usein hyvin pieniä, joten voit
leikata bataatin myös pituussuuntaan. Pese bataatti kunnolla ja leikkaa siitä
sentin paksuisia kiekkoja. Laita ne vierekkäin pellille ja lorauta päälle
oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet
hieman.2. Karitsapihvit:Voit käyttää joko 400 grammaa lampaanjauhelihaa tai tehdä kuten minä ja ostaa karitsan paistia. Pilko paisti kuutioiksi ja tiputa ne yksi kerrallaan blenderiin (Vitamix teho 3-5). Sekoita jauhettuun lihaan maun mukaan tuoretta chiliä, yksi kananmuna, valkosipulinkynsi, raastettu pieni punasipuli, suolaa, pippuria, tuoretta timjamia, minttua ja ruokalusikallinen turkkilaista jugurttia. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele sopivan kokoisia pihvejä. Paista pannulla oliivi- tai kookosöljyssä rapeiksi.
3. Fetakastike: Tämän kastikkeen ohje on alunperin ystäväni Ilonan ruokailtamasta, jossa ylistettiin uusia perunoita. En muista onko tämä Ilonan vai Monan resepti, enkä edes sitä käyttivätkö he timjamia. Oli miten oli, murskaa haarukalla 200 grammaa fetaa kulhossa. Lisää joukkoon 3 ruokalusikallista turkkilaista jugurttia, tuoretta timjamia, suolaa, pippuria, tuorepuristettua sitruunamehua ja oliiviöljyä. Sekoita.
4. Lisäksi tarvitset hampurilaisen väliin salaattia, tomaattia ja tuoretta minttua.
Kommentit
Lähetä kommentti